Prosharp.com - Logo
 

A gyár

A ProSharp egy svéd családi válalkozás, összesen 10 alkalmazottal Svédországban, Kanadában és Finnországban. A központ és a gyár Közép - Svédországban található, Njurunda-ban. A ProSharp története majdnem 200 évvel ez előtt kezdődött:

A ProSharp örökség

" Wihelm Jonasson Lillback, 1836-ban született Kosko faluban(Finnország). Wilhelm és a családja precíz és jólképzett fegyverkovácsként szereztek hírnevet Finnországban. Az egyik hideg télen, békés időben, Wilhelm elkészítette a saját korcsolyáját és átkorcsolyázott a 370 km-re lévő Svédországba. Letelepedett Svédországban és jó hírû lakatossá és hajó építővé vált. A minőség tradícióját és a fejlődést generációkon át vitték tovább. Először a fia Jonas Alfred és később az unokája, Rune Eriksson. 1984-ben Rune Eriksson, aki autómatizálási mérnök volt, nem talált megfelelően precíz élezési lehetőséget a fia hoki korcsolyái számára Njurundában, így kifejlesztette az AS 2001-et, a ProSharp AS 2001 Allpro elődjét. "

Ma, több mint 25 évvel később a ProSharp fő eladási területei: észak - Amerika, Európa és Oroszország. Az utóbbi pár hónapban ázsiában is elkezdtek nőni az eladások.

Lentebb található néhány fénykép a gyárról és a gyártásról.

ProSharp gyár és központ Njurunda-ban, Svédország.

ProSharp dicsőség fal.

A termelés.